امروز:

گالری

بارگذاری سایر مطالب...

آب و هوای دهلران

دهلران از دیدگاه اقلیمی ،بخشی از منظقه ی گرم و خشک ایران به شمار می رود،اما وجود رشته کوه زاگرس در شمال ان ،نقش مهمی در تنظیم و تغییر هوای آن پدید می اورد و باعث گردیده که از منطقه ی گرم و خشک صرف ،خارج گردد و اندکی هوای آن را در برخی از فصل های سال،تعدیل کند،که به این وجود ،به علت شفافیت آتمسفر،در شش ماه از سال ،گرم است و حداکثر به 48 تا 55 درجه ی سانتیگراد و حداقل درجه ی حرارت سردترین روزهای سال،به صفر درجه می رسد.گرمای شدید این منطقه با شن های روان ،توأم است و باد های شدیدی که از سوی کشور عراق می وزد،در فصل خشک گیاهان بهاری ،مشکلات گرمای ان را افزون کرده و هوای ان در فصل تابستان غبارآلود نموده است و بر اثر این گرد و خاک غبار ها ،آسمان آن سفید رنگ به نظر می رسد.دی و بهمن ،خنک ترین ماه های سال و ماه های تیر و مرداد فوق العاده گرم هستند.مقدارگرما در این ماه ها به اندازه ای زیاد است که نظیر آن را در استان های خوزستان و جنوبی کشور می توان یافت.تنها بخشی از این منطقه که در فصل گرما ،از حداقل رطوبتی برای زندگی برخوردار می باشد،دره های واقع در بین دو چین خورده ی دینار کوه و سیاه کوه می باشد که عشایر در این فصل به این مناطق پناه می برند .از جمله در منطقه دهلران نیز باد هایی در فصل های مختلف سال به ویژه در تابستان می وزد که از جنوب غربی،جنوب؛جنوب شرقی و شمال شرقی جریان دارند و هر کدام از آن ها کیفی خاص خود را دارند.باد های جنوب غربی جنوب و غرب معمولاً گرم و خشک هستند و در فصل تابستان با خود ،خاک و ماسه به همراه دارند.این باد ها در هنگام وزش ،مقداری از ذرات ریز خاک و شن و گیاهان خشک را به شکل ریگ روان با خود از نقطه ای به نقطه ای دیگر حمل می کنند و گاهی شدت این باد های حامل شن های وان به قدری است که مانند ابری در برابر نور خورشید حایل می شوند و عبور نور خورشید را تا حدودی مشکل می سازند.باد هایی که از مشرق و شمال و از سوی رشته کوه زاگرس می وزند،با خو د خاک یا شن روانی همراه ندارند و اغلب معتدل می باشند.

ورود به سایت

ساعات کاری